Kleine kopLekker weekendje weg
Skiën in Duitsland

Welkom bij de website van het vakantiehuis van Anil Erol! Ik woon zelf 100 meter verderop (boven de skiverhuur), spreek een beetje Nederlands en Engels, maar mijn moedertaal is Duits. 

Ons vakantiehuis staat in het dorp Wiemeringhausen, 10 kilometer van Winterberg en 15 kilometer van Willingen. Winterberg is ca. 200 km. rijden vanaf Enschede of Arnhem en 325 km vanaf Utrecht.

Het is een prachtig wandelgebied met mooie, goed aangegeven wandel en mountainbike routes en ruim 50 km skipistes binnen 20 km. Dichtstbijzijnde pistes liggen op 3 a 4 kilometer van ons huis.

Daarnaast is het een uniek gebied voor motorrijders en fietsers. Wellnesscentrum met kuurbaden en sauna's zijn met de auto te bereiken binnen 5 a 10 minuten. Van april t/m oktober is pretpark Fort fun voor zowel kinderen als volwassenen de moeite waard. 

Het huis ligt op ongeveer 450 meter hoogte en is zeer geschikt voor de wintersport en zomervakantie. 

Er is een leuke speeltuin op ongeveer 100 meter, de bakker is op 250 meter en supermarkt op 4 km (Assinghausen en Niedersfeld), 8km (Olsberg) of 10 km (Winterberg) rijden. Er is een goed restaurant met Biergarten aan de overkant van de weg waar je goed en goedkoop kunt eten.

Indeling van het huis

Entree, grote hal, gezellige ruime woonkamer, toilet en een grote woon/eetkeuken.

Er zijn 4 slaapkamers, waarvan 3 kamers met 2 persoon bedden op de bovenverdieping. Hier zit ook een uitgebreide badkamer met bad, douche en toilet. In het souterrain is 1 slaapkamer met 4 slaapplaatsen (2 stapelbedden). In het souterrain is bovendien een douche en een dubbele wastafel aanwezig. Kinderbed en extra opklapbed is ook aanwezig.

Het huis is vrijstaand en heeft een dubbele garage en 4 extra buiten parkeerplaatsen. De tuin is zo'n 40 x 15 meter en ligt naast het huis. In de tuin staat een mooie ingegraven trampoline, een basketbalnet en er zijn voldoende luxe tuinstoelen aanwezig.

De bushalte is voor het huis en brengt u direct binnen 10 minuten naar Winterberg en Olsberg.

Het huis is geschikt voor 1 en 2 gezinnen: maximaal 4 kinderen en 6 volwassenen of maximaal 8 volwassenen.